Українці й без попереджень влади готові до того, що зима 2022-2023 видасться найважчою. Людей також закликають економити електроенергію через постійні атаки росіян на об'єкти енергетики України.

Українці також намагаються вберегти кожну копійку, що зараз особливо важливо. Тому не менш важливим питанням залишається й оплата комунальних послуг.

Наприклад, не кожен враховує те, що один з улюблених способів розслабитись, а саме прийняти приємну ванну з пінкою, є далеко не дешевим задоволенням. Тому альтернативою зараз може стати душ, який і допоможе вам зекономити.

Душ, фото Pixabay
Душ, фото Pixabay

Переваги душу та як зекономити:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Передусім врахуйте, що душ суттєво заощаджує воду, що добре для навколишнього середовища. Крім того, він й заощаджує ваші гроші за воду, що допоможе отримати кілька додаткових гривень щомісяця.

Ванна у середньому вміщує 140-250 літрів води, залежно від її розмірів. Щоб заповнити ванну наполовину, знадобиться близько 70-125 літрів води.

Водночас душ зі звичайною насадкою та стандартним напором води виливає 5 літрів на хвилину. Враховуючи, що у середньому люди проводять в душі близько 10 хвилин, використовується орієнтовно 50 літрів води.

Звісно, економія коштів залежатиме від тривалості перебування у душі, але попри це він є хорошим способом зекономити, особливо зараз. То ж у будь-якому разі прийняття душу є екологічнішим та економнішим, ніж купання.

Кіт під душем, фото з відкритих джерел
Кіт під душем, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено