З 1 листопада окремі категорії українців зможуть отримати нові виплати у розмірі 3000 грн від Мінреінтеграції. Йдеться про мешканців звільнених територій, а також евакуйованих осіб.

Зазначається, що користуючись з коштів, які надходитимуть на гуманітарний рахунок Мінреінтеграції в Національному банку, фінансуватиметься грошова та гуманітарна допомога евакуйованим українцям та мешканцям звільнених територій.

Про це повідомляє Мінінтеграції на офіційній фейсбук-сторінці. Відомо, що при відомстві буде створено відповідну комісію.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

За її рішенням кошти видаватимуться обласним військовим адміністраціям на:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • на закупівлю продовольства;
  • одягу;
  • ліків;
  • евакуацію громадян;
  • облаштування місць їхнього компактного розміщення.

Таким чином громадяни, які переїхали до інших регіонів та зареєстровані як ВПО, зможуть отримати одноразову допомогу у розмірі 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю, та 2000 гривень на кожного дорослого. Кошти можна буде забрати у відділенні Укрпошти.

Фото: facebook.com/MReintegration
Фото: facebook.com/MReintegration

Щобільше, заповнювати жодні заявки людям не потрібно, адже Міністерство спільно з Міноборони затверджує перелік деокупованих населених пунктів та перераховує кошти Укрпошті.

Крім того, повідомляється, що напередодні відправлення евакуаційного поїзда Укрпошта на підставі відомостей від "Укрзалізниці" передає Мінреінтеграції інформацію про кількість осіб, що евакуюються, а також орієнтовну суму необхідних на них коштів.

Далі протягом двох днів відомство перераховує гроші поштовому оператору. Після цього протягом 5 днів одержувачам виплачується допомога на місці прибуття.

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено