Попри те, що морозильна камера є відмінним місцем для зберігання продуктів, не всі з них можна у ній тримати. Вчені назвали п'ять продуктів, які не можна зберігати при мінусовій температурі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНайчастіше заморожують такі продукти як зелень, овочі, фрукти, заготовляючи їх на зиму. Однак є зелень, яку заморожувати категорично не рекомендується.
Ці п'ять продуктів не можна зберігати у морозилці:
1. Салат, шпинат і щавель. На відміну від іншої зелені, наприклад, петрушки та кропу, які добре зберігають свій зовнішній вигляд та користь, салат, шпинат і щавель після відтавання перетворюються на зелений слиз.
2. Смажена їжа. У морозильній камері вона втрачає свої смакові якості. Тому краще наробити напівфабрикатів та заморозити, тим самим скоротивши час на їхнє приготування в майбутньому.
3. Кисломолочні продукти. Після заморожування вони можуть змінити консистенцію, зокрема, виділити сироватку чи молочні згустки. Крім того, через холод у цих продуктах гинуть усі корисні біфідобактерії.
4. Варені яйця. У морозильній камері вони можуть зіпсуватися та стати небезпечними для здоров'я людини. Адже при мінусі шкаралупа тріскається, і через тріщини в яйця можуть потрапити бактерії та мікроби. Крім того, на смак розморожені варені яйця стають як гума.
5. Газовані напої та пиво в банках. Якщо забути їх на довгий час, що часто трапляється, банки лопаються і вміст заливає весь відсік разом з іншими продуктами.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено