На фоні безперестанного зростання цін на більшість продуктів в Україні, повідомляється про те, що у другій половині жовтня продовжилося зниження цін на ринку свиней забійних кондицій.

Про це заявили в аналітичному відділі Асоціації "Свинарі України". Там повідомляють, що у ході торгів минулої п’ятниці ціни на живець свиней скорегували на 1,5-4 грн/кг, як і у попередній тиждень.

"За відгуками виробників свинини минулого тижня заготівельники продовжили тиск на ціни, мотивуючи його достатністю ринкової пропозиції в умовах зниження потреби у тваринах забійних кондицій та сезонного спаду торговельної активності.", - пояснили аналітики.

Зазначається, що у Центрі закупівельні ціни більшості товарних партій коливалися в межах 72-74 грн/кг, менша пропозиція свинини на Сході втримала ціни в межах 74-76 грн/кг.

Ціни на свинину, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Ціни на свинину, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас у західних областях діапазон цін звузився до 70-71 грн/кг. Середньозважена ринкова позначка "зсунулася" на 2,3% до 72,2 грн/кг.

"Так, низка переробників констатують зменшення обсягів заготівлі у відповідь на корегування замовлень з боку роздрібної торгівлі свининою. Частина операторів відзначає істотні складнощі з дотриманням графіку постачання охолодженої свинини через тривалі повітряні тривоги та перебої з подачею електроенергії", — пояснили аналітики.

Фахівці пояснюють, що ситуація із пропозицією товарних партій та ринкової потреби у ній істотно варіює залежно від регіону. Крім того, м'ясопереробники все частіше практикують заготівлю в суміжних областях, що посилює міжрегіональну розбіжність цін.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено