Збереження тепла в оселі актуальне зараз у новому опалювальному сезоні, як ніколи раніше, коли оскаженіла росія атакує критичну інфраструктуру України.

Інколи, з не зовсім зрозумілих, на перший погляд, причин, у будинку чи квартирі буває холодно попри опалення. Непотрібні втрати тепла є одним з основних факторів збільшення рахунків за електроенергію. Цю проблему варто усунути оперативно.

Щоб заощадити, варто не лише відімкнути деякі побутові прилади на ніч, а й вирішити першопричини, через які споживається більше енергії та втікає тепло. Наприклад, якщо в будинку немає потрібної ізоляції, то радіаторам доводиться працювати довше і старанніше, збільшуючи суми у платіжках.

Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube
Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube

П'ять основних проблем, які роблять температуру в будинку нижчою:

1. Погана теплоізоляція стін. Ця проблема може призвести аж до 35-40 відсотків втрат тепла у будинках. Зверніться до фахівців, щоб забезпечити додаткову ізоляцію у вашій будівлі.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

2. Неправильна температура котла. Рекомендується доводити котли до температури близько 60 градусів, так він працює ефективніше.

3. Неякісне покриття для підлоги. Будинки втрачають близько 10% тепла через підлогу. Вирішенням може стати добре ізольована підлога з підігрівом. Також варто перевірити підпільні вентилятори, чи вони чисті та не заблоковані.

4. Невдало розташований термостат. Термостати найкраще розміщувати в основних приміщеннях будинку, в ідеалі у вітальні або на сходовому майданчику. Водночас ніколи не можна його встановлювати над радіатором чи поруч із дверима, де є протяг.

5. Погана ізоляція вікон. Як тимчасове рішення ви можете використовувати герметик, щоб закласти тріщини. А як додатковий захід ви можете встановити захист від протягів або додати щільні штори. Розв'язанням цієї проблеми також є подвійне скління.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено