Ціни на яйця зростають, а українці тільки й встигають, що дивуватися новим цифрам і вигадувати чергові жарти щодо цього, адже без гумору ми нікуди.

Нині стали відомі нові повні ціни і не лише на яйця, а й на олію. Про це стало відомо завдяки даними Мінфіну.

Ціни на соняшникову олію, скріншот з відео
Ціни на соняшникову олію, скріншот з відео

Так, станом на третю декаду жовтня середня вартість соняшникової олії торгової марки Олейна рафінована підвищилася з 61,76 грн до 62,95 грн за 850 мл. Цінник на Щедрий Дар зріс з 63,23 грн до 65,23 грн за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію в жовтні 2022 року, дані Мінфіну
Ціни на соняшникову олію в жовтні 2022 року, дані Мінфіну

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

А ось ціни на курячі яйця злетіли значно. Зокрема, торгова марка Квочка С1 набрала ціни з 37,51 грн до 60,15 грн за 10 штук. Ясенсвіт подорожчали з 37,36 грн. до 61,51 грн. за 10 штук. А от за 30 марки доведеться віддати 182,80 грн, тоді як минулого місяця їх можна було придбати за 106,57 грн.

Ціни на яйця в жовтні 2022 року, дані Мінфіну
Ціни на яйця в жовтні 2022 року, дані Мінфіну

Що ж до жартів, то українці навіть придумали, чому яйця так різко злетіли в ціні. В одному з гумористичних роликів у Тікток автор Максим натякає, що курки пішли воювати "за Донбас".

@marvin_19st_

#украина #яйцо #задонбасс #донбасс #кривойрог #курица

♬ оригинальный звук - Максим Буртовой

У коментарях люди продовжують докручувати жарт:

"Як знала, що не в долари потрібно вкладатися", "Я іржав не можу", "Наша біозброя нарешті в дії", "Ось у чому справа", "Ми так і думали"...

Нагадаємо про дефіцит яєць в Україні: в АТБ та Сільпо відповіли, чи варто чекати Нового року без "Олів'є" та "Мімози".

Раніше ми повідомляли, що 80 гривень за десяток? Українцям на пальцях показали, як змінюватиметься ціна курячих яєць.