В Україні продовжують працювати онлайн-сервіси, так у Мінсоцполітики уточнили, як можна оформити пенсію не ставши "постійним клієнтом" Пенсійного фонду.

Без черг та не перебуваючи за місцем реєстрації, українцям можна оформити пенсію. Як повідомляють у пресслужбі міністерства, для призначення пенсії онлайн необхідно подати онлайн заяву на призначення пенсії.

Пенсіонерка. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерка. Фото: скриншот з відео

Після чого застрахованій особі достатньо буде лише один раз відвідати відділення ПФУ для отримання свого пенсійного посвідчення - йдеться у повідомленні.

Також нагадали, що послуга дає можливість застрахованій особі самостійно подавати заяву та скан-копії всіх необхідних документів з метою подальшого постійного отримання того чи іншого запитуваного заявником виду пенсії.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Слід мати на увазі, що для кожного виду пенсії є свій перелік документів, необхідних для її оформлення. Якщо людина виходить на пенсію за віком, то набір документів простий - паспорт, ідентифікаційний код та трудова книжка.

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

Якщо пенсія призначається по інвалідності, то повинні додаватися документи для обґрунтування цієї інвалідності тощо.

Нагадаємо, ми писали, як оформити пенсію під час воєнного стану в Україні: необхідні документи та інструкція.

Як повідомляв "Знай.ua" через війну чверть українців опинилися за межею бідності, але справжні проблеми розпочнуться у 2023 році - Світовий банк.

Також "Знай.ua" інформував, що Ощадбанк більше не буде видавати електронні посвідчення пенсіонерам: що робити.