Українцям нагадали, яким чином можна оформити пенсію під час дії воєнного стану. Звернутися громадянин може в будь-який сервісний центр ПФУ.

Деталі розповіли у Пенсійному фонді України, пише пресслужба відомства. Зазначається, що громадянин може звернутися в Пенсійний фонд у будь-який час, як тільки йому виповнюється відповідна кількість років для призначення державних виплат за віком.

У випадку, якщо людина отримує пенсію за інвалідністю, то і пенсія за віком визначиться з дати звернення, додають у Пенсійному фонді. Заяву про визнання пенсії та всі відповідні документи можна подати до сервісного центру центрального апарату Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді України також пояснюють, що оскільки система має екстериторіальний принцип обслуговування, то звертатися в центр за місцем проживання не обов'язково.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наприклад, якщо конкретній особі один рік до пенсії. І зараз має пенсію по інвалідності дитинства. А стаж на цей час становить 41 рік, працює. У такому випадку слід зібрати наступні документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • документи про страховий стаж (наприклад, трудова книжка, диплом про очне навчання, військовий квиток тощо);
  • довідка про заробітну плату за 60 місяців підряд по 30.06.2000 року (за бажанням);
  • реквізити банківського рахунку (якщо обрано спосіб виплати через банк).

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення