Ціни на гречку в Україні можуть знизитись до 60-70 грн за кг вже найближчим часом.

Про це повідомив директор департаменту аграрного розвитку МінАПК Ігор Віштак. За його словами, найбільше гречки намолотили аграрії на Сумщині – 15,5 тис. тонн. Хоча зі збиранням урожаю в прифронтових та прикордонних зонах є певні труднощі через безпеку працівників та частково зруйновану інфраструктуру.

Гречка. Фото: скриншот Youtube
Гречка. Фото: скриншот Youtube

У лідерах з урожаю також Житомирська та Хмельницька області, кожна вже зібрала по 15,2 тис. тонн гречки.

Зараз до переробних підприємств надходить гречка з нового врожаю. Є перспективи, що ціна знизиться до 60-70 грн за кілограм, – розповів Віштак.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У МінАПК зазначили, що загалом гречки на сьогодні зібрали понад 120 тис. тонн із 150 тис. тонн очікуваних.

Гречка. Фото: скриншот з відео
Гречка. Фото: скриншот з відео

Віштак додав, що дощовий вересень затримав на 2 тижні збирання пізньої групи зернових. Проте за підсумками цьогорічного врожаю буде повністю забезпечена внутрішня потреба України в зернових, олійних та цукрі.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні рекордно подорожчало молоко та молочна продукція, подорожчання сягнула за місяць 9%.

Як повідомляв "Знай.ua" популярні фрукти вскочили в ціні, поки яблука дешевшають: до Нового Року доведеться віддати "квартиру".

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні здешевшав один з видів м'яса: чим можна поласувати за доступною ціною.