В Україні рекордно подорожчало молоко та молочна продукція, за місяць ціна молока у популярних супермаркетах зросла на майже 9%.

На сайті моніторингу за цінами, які оновлюються щодоби, Мінфін, оприлюднили свіжі дані цін на молоко та молочні продукти. За місяць молоко змінилося в ціні на 8,8 % а якщо у гривневому еквіваленті, то середня ціна за жовтень складає 38,67 грн, що на 3, 10 грн дорожче ніж місяць тому.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Найдорожче молоко Яготинське 2,6% пропонують в Ашані та Мегамаркеті. У цих маркетах за 900 мл молока просять 40,40 грн. У Варусі ціна такого ж молока - 37,90 грн, а у Новусі ціна на це самий продукт 35,99 грн.

Ціни на продукти. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на продукти. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Виробники молока, попри зниження темпів зростання продажів планують і надалі піднімати ціни на свої продукти, пояснюючи це збільшенням вартості сировини.

У період холодів корови менше дають молока, що також відбиватиметься на ринку. Основною причиною зростання цін на молочні продукти стали інфляційні процеси та подорожчання пального.

Експерти очікують, що молочка може здорожчати на 20-25% у зимовий період.

Нагадаємо, ми писали, що ціни на сіль пішли вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Як повідомляв "Знай.ua" ціни на овочі злетіли майже вдвічі: скільки українцям коштуватимуть огірки, помідори та перець.

Також "Знай.ua" інформував, що експерт розповів, як останній квартал року змінить ціни на продукти: позитивного мало