У другій половині жовтня ціни на м'ясо свинини значно змінилися. Цінова політика на свинину змінилася та порушила тенденцію до подорожчання.

Про це повідомляє агропортал Agronews. У повідомленні зазначено, що продукцію зі свинини вдалося реалізувати на торгах на 1,5 - 4 грн дешевше ніж тижнем раніше.

М'ясна лавка. Фото: скриншот з відео
М'ясна лавка. Фото: скриншот з відео

Живець у центрі та на сході реалізували за 74-77 грн/кг, а в західних областях тяжіли до 73-74 грн/кг, проте епізодично зустрічалися нижчі позначки. Середньоринкова позначка послабилася на 3,5% — до 73,85 грн/кг. - зазначають фермери.

Причинами зниження ціни називають посилення цінового тиску з боку заготівельників, пригальмовуванням реалізації свинини за усіма каналами збуту та відчутнішою конкуренцією з боку імпортної м’ясної сировини.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

М'ясна лавка. Фото: скриншот з відео
М'ясна лавка. Фото: скриншот з відео

Представники м'ясопереробної галузі вважають, що ослаблена купівельна спроможність населення може підсилити вплив сезонних тенденцій. Окрім цього, новим фактором невизначеності для м'ясопереробної галузі стають віялові відключення електроенергії у багатьох регіонах України. - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, ми писали, що ціни на сіль пішли вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Як повідомляв "Знай.ua" ціни на овочі злетіли майже вдвічі: скільки українцям коштуватимуть огірки, помідори та перець.

Також "Знай.ua" інформував, експерт розповів, як останній квартал року змінить ціни на продукти: позитивного мало.