Черговий перерахунок пенсій українців відбувся в жовтні. Водночас він є останнім, як мінімум на найближчий рік.

Вже відомо, що протягом 2023 року пенсії та мінімальну зарплату не підвищуватимуть, через дефіцит бюджету. Водночас завдяки недавньому перерахунку, дехто з пенсіонерів отримуватиме на кілька сотень і навіть тисяч гривень більше.

У ПФУ оприлюднили оновлені статистичні дані, завдяки яким можна побачити, яка кількість осіб, яку пенсію отримує. Помітно, що дещо збільшилась кількість тих, в кого пенсія вище 10 000 гривень. Проте, водночас це й найменший показник у відсотковому співвідношенні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як повідомили у Пенсійному фонді, понад 50% пенсіонерів, а їх в Україні є майже 11 мільйонів, отримують пенсію, яка не перевищує 4000 гривень. Половина з них отримує пенсію в межах 2000-3000 гривень, а інша половина в межах 3000-4000 гривень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Водночас втричі вищу пенсію, а саме понад 10 000 гривень, отримує всього 6,9%, тобто трохи більше ніж 740 000 осіб.

Зазначається, що найбільші суми цього місяця дорахували особам, які отримали інвалідність внаслідок участі в бойових діях. Їм дорахували приблизно по 2000 гривень. І по 300 гривень додали тим, кому виповнилося від 70 до 75 років (за умови наявності необхідного стажу — 30 років для жінок і 30 років для чоловіків відповідно).

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено