Критична інфраструктура України продовжує зазнавати масованих атак загарбницької росії. Обстріли спричинили пошкодження, руйнування та аварійні відключення в будинках цивільного населення.

Низку порад, що робити на випадок відсутності водопостачання та як ощадливо користуватися водою вдома підготував Styler. Важливо також пам'ятати, що термін зберігання питної води - шість місяців.

Правила економії води

1. Встановіть лічильник гарячого та холодного водопостачання, щоб не переплачувати за те, чим не користуєтеся.

2. Полагодьте або замініть несправну сантехніку та крани. Зауважте, що у випадку протікання унітаза - майже 72 000 літрів на рік марно витраченої води, крану - до 200 літрів на добу і близько 6000 літрів на місяць.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Не забувайте щільно закривати крани. Якщо вода капає, коли кран закритий щільно, це може бути протікання якоїсь частини сантехніки.

4. Застосовуйте економні насадки-розпилювачі для душу. Це допоможе зекономити до 50% води. А пристосування з вбудованим аератором, який збагачує струмінь повітрям, дозволяє обмежити витрати води в три рази без втрати обсягу та якості струменю.

5. Використовуйте воду розумно. Наприклад, закривайте кран, коли чистите зуби. А під час миття посуду не обов'язково, щоб вода весь час текла. Продукти краще мити в мисці, а не під проточною водою.

Водопостачання, фото: kypur.net
Водопостачання, фото: kypur.net

Як правильно зберігати питну воду:

  • Придбайте питну воду у пляшках у супермаркеті або великих пластикових бочках.
  • При придбанні води звертайте увагу на пластик, у якому вона зберігається - повинен бути виключно харчовим.
  • Закриті пляшки з водою потрібно зберігати далеко від сонячного проміння.

тариф на воду
тариф на воду

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення