Україна здатна забезпечити внутрішній ринок такими продуктами, як яйця, цукор та олія, тому дефіцит цих товарів не загрожує. Про це сказав заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі марафону на телеканалі ICTV.

Представник відомства заявив, що прогнозований збір соняшнику цього року буде меншим, ніж у попередньому через війну та погодні умови. Втім, незважаючи на це, Україні не загрожує дефіцит соняшникової олії.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Але для внутрішніх потреб цього більше, ніж достатньо. Тому, якщо не говорити про загальну інфляцію та подорожчання логістики, подорожчання олії не повинно бути", - зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Також він зазначив, що цукрових буряків цього року було посіяно менше, якщо порівнювати з попереднім роком, але цього вистачить для внутрішнього ринку. Заступник міністра наголосив, що дефіциту цукру не буде, як і стрімкого зростання цін.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціни на яйця в Україні, скріншот з відео
Ціни на яйця в Україні, скріншот з відео

Ціни на яйця, які останнім часом суттєво зросли, також мають вирівнятися найближчим часом. Їхнє подорожчання пов'язане з нестачею несучих курей, знищенням птахофабрик через війну і як наслідок скороченням виробництва.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить Україні молока, олії та сирів у найближчі місяці: фахівці здивували розрахунками.

Також наш портал інформував, улюблені салати коштуватимуть дорожче: у супермаркетах піднялися ціни на популярну консервацію.

Крім того, ми писали, гречка приємно здивувала українців, а цукор із борошном розчаровує: Мінфін поділився новими цінами.