Ціни на багато продуктів в українських магазинах стрімко зростають, але водночас є позиції, які через сезонні чинники дешевшають. Серед таких - гречка, яка поступово втрачає ціну у зв'язку зі збиранням нового врожаю. Які цінники на крупу можна побачити наразі, повідомляє портал "Мінфін".

За словами заступника міністра аграрної політики Тараса Висоцького цього року під гречку було засіяно чимало площ і відповідно, внутрішній попит на крупу буде покритий, а можливо, навіть залишиться невеликий запас. Збір гречки вже стартував, а разом із ним зірвалися з місця та ціни.

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

Як свідчать ці ціни на гречку в українських магазинах за місяць впали з 92,73 до 85,40 гривні за один кілограм. При цьому найдоступніша ціна на гречку спостерігається в мережі "Ашан" – 78,40 гривні за кілограм. У "Метро" та "Варусі" ціни на крупу встановлені на рівні 87,90 та 89,90 гривні за кіло відповідно.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

До речі, якщо взяти до уваги ціни на гречку за 1 жовтня 2021 року, коли вона продавалася по 45,28 гривні за кіло, то зараз крупа дорожча майже вдвічі.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що на полицях українських магазинів оновилися ціни на цукор: скільки доведеться заплатити за кг продукту.

Також наш портал інформував ціни на хліб в умовах війни: українцям розповіли, як може змінитися вартість головного продукту.

Крім того, наш портал інформував, мінімальна зарплата у 2023 році: чи отримуватимуть українці більше, заяву Мінсоцполітики.