Стало відомо про те, що на українців може чекати ще один план пенсійної реформи найближчим часом. Що ж запропонували народні депутати цього разу?

Про це йдеться у проекті закону №7722 .

За останніми даними ООН, зараз Україна входить у топ 15 країн світу, де з величезними темпами скорочується населення. Низький рівень народжуваності та збільшення тривалості життя несе у себе колосальні наслідки для публічних фінансів, і особливо для всієї нашої пенсійної системи.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Крім того, скорочення чисельності населення працездатного віку зазнає зменшення кількості платників податків, що також негативно позначається.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Водночас витрати на соціальний захист людей похилого віку, у тому числі пенсійні витрати, зростатимуть разом зі збільшенням частки людей похилого віку.

Саме тому й було зареєстровано новий законопроект народними депутатами. Там йшлося про добровільні додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість за допомогою Казначейства.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Розраховується, що його буде прийнято вже з початку наступного року, і це дасть нашим громадянам додаткову можливість накопичувати гроші.

"Прийняття законопроекту має на меті надати громадянам України вже з 1 січня 2023 року можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому отримають додаткове, до їх пенсій із солідарної системи, джерело пенсійних виплат, що певною мірою покращить їхнє забезпечення на старості. ", - йдеться в пояснювальній записці проекту.

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

Збирати кошти зможуть виключно фізособи, а відкрити такий рахунок зможуть громадяни, яким ще менше 65 років.

"Введення казначейського пенсійного плану поступово призводитиме до підвищення рівня соціального захисту людей пенсійного віку, залучення потужного внутрішнього довгострокового інвестиційного ресурсу, що сприятиме збільшенню інвестицій у національну економіку", — продовжується в тексті законопроекту.

Нагадаємо, що українець втратив кругленьку суму через збій у ПриватБанку, допомагати ніхто не прагне .

Раніше повідомлялося, що росіяни назвали свій головний страх і це навіть не війна: тремтять над кожною пляшкою

Також українців попередили про спрощення оформлення пенсій та допомоги: кого торкнуться зміни