Через війну українська валюта потерпає від інфляційних процесів, які є прогнозованими та очікуваними, у серпні, за даними НБУ інфляція сягнула 23% у річному вимірі.

Про це розповів заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук на брифінгу, оприлюднений на Youtube. Він заявив, що інфляція буде зростати до кінця року. Проте вони

Ефекти війни, зокрема руйнування виробництв і логістики, і надалі мають визначальний вплив на ціни майже всього споживчого набору товарів і послуг, - сказав він.

За його словами, ціни й надалі будуть зростати через погіршення інфляційних очікувань. Проте, інфляційні процеси залишатимуться керованими, зокрема завдяки заходам Національного банку та уряду України.

Значну роль у стримуванні інфляції й надалі відіграватиме фіксація тарифів на послуги ЖКГ. Попри те, що світові ціни на енергоносії захмарні, їх вартість для побутових споживачів залишатиметься незмінною упродовж поточного опалювального сезону, тож вплив цього чинника на інфляційну динаміку буде обмеженим.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Представник НБУ зауважив, що тривалість війни гратиме не на користь гривні, та економічній ситуації в цілому.

Загальна інфляція у липні 2022 року прискорилася в річному вираженні до 22,2%. Вище інфляція була тільки в лютому 2016 року - 32,7%.

Нагадаємо, ми писали, що якою буде вартість риби у вересні: експерти розповіли, чого чекати українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" новий податок для обмінників: Данило Гетманцев розповів, які зміни насправді принесе нововведення.

Також "Знай.ua" інформував, що як відмовитися від кредиту і нічого не платити: Нацбанк дав важливе роз'яснення українцям.