В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, але це не єдине подорожчання, яке доведеться побачити найближчим часом. За прогнозами, ціни на електроніку можуть зробити різкий ривок. Про це заявив засновник ритейлерів електроніки та побутової техніки, маркетплейсу АЛЛО Дмитро Деревицький в інтерв'ю ЕП.

Так, виділяється одразу кілька факторів, що впливають на вартість електроніки. По-перше, це повернення оподаткування імпортних операцій з 1 липня, а по-друге – курс валют.

Магазин електроніки. Фото: скрін youtube
Магазин електроніки. Фото: скрін youtube

"Тобто з 1 липня ціни зросли на 20-36% у собівартості. За двадцять днів Національний банк девальвував курс гривні на 25%, що стало другим фактором, який вплинув на подорожчання електроніки", - зазначив Дмитро Деревицький.

Експерт наголошує, що вартість імпортних товарів може злетіти на 45-60%. Наприклад, при 20% ПДВ та 25% девальвації гривні ціни збільшуються на 45%, а якщо це імпортні товари, то додається 12% мита.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

"Ці податки та курс рано чи пізно будуть закладені у ціну товару, і споживач відчує колосальне подорожчання", - додав Деревицький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Катастрофи немає": Данило Гетьманцев підказав українцям, що долар по 40 і гречка за 90 грн – це норма.

Також наш портал інформував, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.

Крім того, ми писали, ціни на гречку та олію знову змінилися: один із продуктів нарешті став більш доступним українцям.