В Україні змінилися ціни на один із найпопулярніших овочів. Ідеться про огірки, на які тепличні комбінати підвищили відпускну вартість. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

За даними аналітиків, ціни на тепличний огірок на даний момент досягають 18-30 гривень за один кілограм, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Продаж огірків. Фото: скрін youtube
Продаж огірків. Фото: скрін youtube

За словами експертів, причин для зростання цін на даний овоч одразу кілька. Насамперед збільшенню відпускних цін сприяє скорочення пропозиції огірка на ринку. Водночас попит на цю продукцію досить високий, і інтерес до неї є не лише на свіжому ринку, а й у переробних підприємств.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Варто зазначити, що огірки в Україні значно побільшали в ціні, особливо якщо порівнювати з літом 2021 року. Тоді в аналогічний період огірок стояв у середньому майже вдвічі дешевше. При цьому на ринку вважають, що цінова політика не зміниться і овоч дорожчатиме, оскільки попит як був, так і буде величезним, а компенсувати нестачу за рахунок імпортного продукту поки що неможливо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суттєве подорожчання: через війну улюблений українцями продукт може злетіти в ціні до небачених висот.

Також наш портал інформував, частина борщового набору впала в ціні: наскільки дешевшим буде приготування головної страви українців.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.