Стало відомо, що термінали державного банку перестали примати готівку, яка вище номіналу 200 грн. У ПриватБанку роз'яснили ситуацію

Термінал "ПриватБанку", фото: znaj.ua
Термінал "ПриватБанку", фото: znaj.ua

Про це стало відомо зі скарги, яку оформив клієнт на порталі "Мінфін".

Варто зазначити. що ПриватБанк має досить розгалужену мережу платіжних терміналів. Для клієнтів це зручний спосіб не тільки покласти готівку на картковий рахунок, а й оплати комунальні платежі, здійснити кредитний платіж, поповнити телефон здійснити грошовий переказ, сплатити штраф.

Варто зазначити, що самообслуговування біля терміналів дозволяє клієнтам зекономити час, адже у відділення банку йти не треба та гаяти час у черзі в касу теж. Проте нещодавно виникли проблеми в роботі банківських терміналів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

зі слів одного з клієнтів, який намагався внести кошти в термінал ПриватБанку, виявилось, що він не приймав купюри номіналом 200, 500 та 1000 грн. Клієнт звернувся за поясненнями до фінансової установи, адже з його слів, у цьому випадку наявне порушення чинного законодавства.

"Нешанований мною та мільйонами українців Приватбанк. Ви вже багато разів пробивали дно, здавалося б, набагато нижче, але цей новий факап — це щось, порушення всіх відомих норм чинного законодавства, Декрету КМУ Про Розрахунки в національній валюті ЗУ Про банки та банківську діяльність та багато інших. Так 18 серпня з подивом дізнався, що всі термінали самообслуговування перестали приймати купюри номіналом понад 200 грн! Ось готую в НБУ скаргу, нехай перевірять ваші ліцензійні умови, раз ви самі вирішили, що купюри понад 200 грн уже не актуальні!!!", - поскаржився клієнт.

У фінансовій установі відповіли, що готівкові купюри 200 грн тимчасово не приймають через технічний збій, це неподобств невдовзі буде усунено. Отже, термінали приймають купюри номіналом 50,100 та 200 грн. Стосовно купюр вищого номіналу 500 та 1000 грн, то їх приймати платіжні термінали поки не будуть, проте технічні роботи. щодо можливості й надалі приймати ці купюри ведуться. А поки можуть скористатися вищезазначеними номіналами у касах ПриватБанку.

Нагадаємо, у ПриватБанку оголосили нові правила користування кредитними картками: що заборонили

Як повідомляв "Знай.ua", українцям можуть виплатити 5 000 грн від ПриватБанку: які умови та як отримати

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні