Українці, які проживають в областях окупованого півдня України повідомили, що ПриватБанк обмежив для них перекази з кредитної картки на інші картки.

Відповідний відгук з'явився на сайті "Мінфін". Клієнтка банку з Херсонщини розповіла, що, що херсонці й надалі хочуть користуватися гривнями, однак зараз з'явилися деякі незручні обмеження.

"Люди на окупованих не мають доступу до терміналів та не хочуть брати рублі, а хочуть користуватись гривнями та підтримувати економіку України, в магазинах можна переводити з картки на картку, щоб купити хоча б їжі, але банк вирішив, що людям на окупованих можна забути про гривні та користуватись рублями. Я клієнт банку 15 років. Всі кредити (а їх було багато) виплачені, всі товари на виплат успішно оплачені, вважали банк найкращим", — розповіла вона. Відгук на сайті Мінфін

Скріншот: minfin.com.ua
Скріншот: minfin.com.ua

Крім того, клієнтка банку запевнила, що навіть попри окупацію, вона продовжує закривати нестачу кредитних коштів та поповнює картку. У своїй відповіді співробітники ПриватБанку пояснили, що такі обмеження пов'язані з війною.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зокрема було обмежено зняття кредитних коштів з банкоматів і у касах, обмежено перекази між картками з кредитних коштів.

Варто зауважити, що зараз державний ПриватБанк відмовляє клієнтам у відстроченні сплати боргу, проте пропонує можливість реструктуризації. Крім того, клієнтам не нараховує подвійних відсотків, якщо є прострочені виплати.

Скріншот: minfin.com.ua
Скріншот: minfin.com.ua

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл