Стало відомо, що ще 10 цукрових заводів України можуть зупинити виробництво. Фахівець назвав причини

Про це розповів заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин.

Ціни на цукор, скріншот з відео
Ціни на цукор, скріншот з відео

Зокрема він вказує на дві основні проблеми, з якими стикнулися цьогоріч підприємства з виробництва цукру - це війна та ціни на енергоносії. Зокрема, посадовець говорить про те, що газу внутрішнього видобутку не вистачить для комерційного споживання. Він навіть не впевнений, чи вистачить його для людей, щоб вони не змерзли взимку. А у Європі блакитне паливо коштує понад 2 тис. доларів. Що стосується комерційної ціни на газ, він її навіть не озвучив, проте зауважив, що за таких цінників можна не запускати виробництво, через те, що кожне вироблене кіло цукру буде збитковим.

З його слів, через дорогі енергоносії цьогоріч ще 10 заводів не запуститься, всього по всій Україні працюватимуть 22 заводи з виробництва цукру. Як відомо з законів економіки та виходячи з того що підприємства не працюватимуть в збиток, ціна на цукор може підскочити. На скільки, поки невідомо, все залежатиме від інфляційних процесів та цін на енергоносії.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

"Однак ми не опускаємо руки і ставимо перед собою амбітні цілі. По-перше отримати від своїх підприємств-бурякоздавачів сировину і її переробити. А друге важливе завдання – це зберегти виробничий колектив, бо закриття заводу на один сезон потягне за собою і псування обладнання, а відповідно і більш тяжкі наслідки для підприємства", – наголошує Олександр Нікішин.

Виходячи з того, що в державі намагаються зберегти виробничі потужності, за більш сприятливого сценарію, дефіциту цукру можливо вдасться уникнути, проте більш ймовірним є здорожчання продукту.

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні