Часник містить багато речовин, які корисні для здоров'я, проте важливо зберігати його правильно, аби отримати максимальну користь протягом тривалого часу.

Важливо не робити цих типових помилок і ваш часник буде свіжим та не зіпсується аж до наступного року. Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Оскільки часник використовують не тільки в кулінарії, адже він є потужним антиоксидантом, протимікробним і протизапальним засобом, то ж варто приділити належну увагу його зберіганню. Не буде зайвим запастися часником на зиму, щоб під рукою завжди був корисний і поживний продукт.

Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS
Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS

Часто після збирання часнику городники допускають непрощених помилок, через що головки не зберігаються і швидко пропадають.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Найбільшою помилкою після викопування часнику вважається обрізка зеленої частини. Для часнику це дуже погано. Адже після викопування часнику перетікання живлення з наземної частини в цибулину не припиняється.

Однак, бувають випадки, коли варто позбутися верхівки. Зокрема, у випадку хвороби. Тому наземну частину видаляємо, якщо вона вражена пероноспорозом. При цьому стебло важливо зберегти максимально довгим.

Зібраний урожай зберігаємо у місці, куди не потрапляють сонячні промені, і даємо йому добре висохнути. У цей час на часнику утворюються поверхневі лусочки, які забезпечують його тривале зберігання. До нового сезону зберігаємо часник у прохолодному місці, у 2-3 шари, щоб верхівки повністю висохли й зробилися солом’яного кольору.

Часник, фото з pxhere
Часник, фото з pxhere

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл