Як вирішувало місто цю проблему в лютому, розповів на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, в понеділок адміністрація Бесарабського ринку заявила, що хоче зробити його першим в Україні zero waste. Скорочувати вуглецевий слід почнуть з сортування відходів.

"Новина приємна, але Бесарабський ринок - лише один з 57 продовольчих ринків столиці, до того ж далеко не найбільший", - відзначив Яловий.

Також у столиці підбили підсумки роботи пунктів утилізації новорічних ялинок. Кияни віддали на переробку 8,5 тисячі сухих дерев - на третину більше, ніж у 2021 році.

Як прокоментував Костянтин Яловий, це теж добра новина - якщо не зважати, що ще в 10 разів більше дерев все ж таки викинули на смітник.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Він додав, що у 2020 році обсяг відсортованого сміття становив 1,5 тисячі кубометрів (575 сміттєвозів). Минулого ж року комунальники відсортували 1400 сміттєвозів пластику, скла та паперу. Але навіть таке збільшення виявляється зовсім непомітним у порівнянні з загальними цифрами. Лише за три дні після новорічних свят з Києва вивезли близько 32 тисячі м3 відходів - більше ніж у 10 разів за відсортований річний об'єм.

"Щороку Київ виробляє близько 1,5 мільйона тонн відходів. Це забагато не тільки для України, але й у порівнянні з іншими містами світу. І доки в столиці не побудовано потужностей з сортування та переробки, єдиний вихід - зменшувати об'єм виробництва відходів. Іншими словами, якщо ми не хочемо бачити купи сміття, які не влазять у переповнені контейнери у власному дворі - потрібно намагатися продукувати менше сміття", - підсумував Костянтин Яловий.