Під Києвом у магазинчику можна купити пиво, цигарки, крупи та хліб за "ковідну" тисячу гривень від влади. Про цікаву схему розповіли у сюжеті «ТСН».

Як зазначається, йдеться про жителів Ірпеня Київської області. Там в одному із кіосків з’явилося оголошення – приймаємо оплату "Є-підтримкою".

За словами жителів району, "ковідна" тисяча тут найчастіше витрачається на алкоголь та цигарки. Розплатитися – за допомогою телефона через термінал. У кіоску не зізнаються, як саме власнику вдалося обійти систему.

Продавчиня зізнається, що найчастіше у неї все ж беруть крупи, гречку, вермішель, хліб, воду, сік.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Проте офіційно "ковідні" гроші витрачаються нібито на розваги — списуються, як за придбані книжки.

Підприємцем зацікавилася поліція, у його кіоску більше отоварюють «ковідну» тисячу.

«Яка різниця що купляють… ви не допомогли людям, а в погоні за сюжетом закрили таку чудову можливість людям купи продукти… нехай і пиво 9 купить, а 1 бабуся гречку», «Якщо людина витратила тисячу на продукти, то що тут кримінального. Кримінальне те, що людям пенсії місячної не вистачає на їжу. А на аптеку, на комуналку?», «Читаю коментарі та розумію, що підприємець все зробив правильно, всі люди За! хоч у справі люди витратить свою тисячу», - обурюються коментатори.

Скрін, Facebook мем Вовіна тисяча
Скрін, Facebook мем Вовіна тисяча

«Чесно, я б теж витратила на продукти для дітей, а довелося на книжки. Нам, багатодітній сім'ї, продукти були потрібнішими», «Які книги? Людям їсти нічого, а ви їм книги. Продавець же ясно сказала – здебільшого купують крупи, гречку, макарони. Просто спочатку потрібно було приймати закон, щоб на ці гроші можна було купити їжі. Так чесніше було б», - впевнені інші.