Своїми думками він поділився в інтерв’ю КyivPress.

Але позитивні зміни, за його словами, все ж таки є.

Ігор Луценко каже, що головним параметром щодо вимірювання пасіонарності киян є рівень їхньої стурбованості щодо збереження екології і культурних пам’яток міста. На його думку, за останні роки цей параметр не змінився: «Якби ми взяли соціологію десь за 2007, 2015 і 2021 роки, то пріоритети у людей були б однакові, як мені здається».

Втім, Ігор Луценко каже, що деякі зміни в активному середовищі киян відбулися. Зокрема, він каже про розвиток середовища урбаністів, яких не було в «нульових» роках: «Зараз же з’явився цілий клас урбаністів, які є фанатами своєї справи і займаються цим професійно. Відповідно з’явився і сам урбанізм, як явище, окреме від активізму. Або як форма активізму».

Луценко пояснює, що урбаністи не беруть участі у вуличних конфліктах, але намагаються покращити комфорт життя у Києві в інший, безконфліктний спосіб.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше Знай.ua писав, як у Чорнобилі знайшовся благородний рогатий красень.

Також ми писали, що під вікнами у Зеленського прикрасили ялинку і поставили карусель.