На офіційній сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в соціальній мережі Facebook з'явилася архівна фотографія, зроблена ще влітку в Чорнобилі.

На знімку зображений благородний (Європейський) олень, відпочиваючий на заповідній території. Красень потрапив в об'єктив фото-пастки, вилизуючи себе і демонструючи величезні роги.

Чорнобильський заповідник, фото: Facebook
Чорнобильський заповідник, фото: Facebook

"Нехай цей зимовий робочий понеділок почнеться картинкою-ідилією", - йдеться в публікації.

На сайті біосферного заповідника більш детально розказано про благородного оленя, який є найбільш чисельним на тих територіях, серед усіх видів копитних. У XXI столітті, в Чорнобильському заповіднику, цей вид демонструє високі прирости чисельності, а також стійкість популяції до різних негативних факторів, включаючи хижацтво вовків.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У них, як відомо, в кінці серпня стартує шлюбний період до вересня, протягом якого можна почути рев оленів. При тихій погоді-десь на відстані до двох кілометрів.

Благородний олень, фото: Facebook
Благородний олень, фото: Facebook

До цього українцям показували сім'ю лосів у снігах, сірих зайчиків і навіть рись.

Нагадаємо, у Чорнобилі зникли рідкісні тварини, біологи б'ють на сполох: "Їх уже сотні..."

Як повідомляв "Знай.ua", в Чорнобилі відшукали вовка, який обожнює позувати на камеру - справжня модель: "Краса і грація"

Знай.ua писав, на перше - олень, на десерт - яблука: у Чорнобилі помітили небезпечного хижака зі смертельними кігтями