Депутатка КМР Аліна Михайлова розповіла, яким чином можна врятувати історичні будівлі в центрі столиці.

Своїми думками вона поділилася в інтерв’ю Kyiv.Press

«На мою думку, ми маємо заборонити будь-які будівельні роботи в історичному центрі Києва, окрім реставрації. Але треба перш за все визначити межі цього історичного центру», - говорить Михайлова.

В той же час вона наводить приклад Дніпра, де під приводом реставрації забудовник брав будівлю в довгострокову оренду і чекав, поки вона зруйнується настільки, що реставрувати її буде вже неможливо.

Михайлова говорить, що і в Києві працюють за такими схемами. В якості прикладу депутатка наводить садибу Барбана, що на вулиці Обсерваторній. За її словами, забудовник навмисно вбиває палі під фундамент, щоб зруйнувати будівлю.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Відповідному департаменту КМДА і міністерству культури треба провести повну ревізію столичних будівель і накласти заборону на змінення фасаду», - говорить депутатка.

Вона додає, що її колега Григорій Маленко вже подав в Київраду проєкт рішення щодо заборони забудови історичного центру столиці. Михайлова наголошує, що подібні проблеми мають вирішувати не точкові рішення, а загальний генплан, який треба ухвалити.

Раніше Znaj.ua писав, що КМДА планує знести радянський пам’ятник, де відбудеться концерт Бочеллі.

Також на Znaj.ua повідомлялося, що у Києві зацвів Дніпро - річку вкрила каша з синьо-зелених водоростей.