Слова заступника голови КМДА Володимира Прокопіва про те, що концерт відомого італійського оперного співака Андреа Бочеллі відбудеться на місці масового поховання, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві організаторів концерту, яку наводить Укрінформ.

«Влада міста Києва в особі одного із заступників пана Кличка знову маніпулює фактами, роблячи некоректні заяви щодо сцени, яка побудована на площі Конституції», - кажуть вони.

Організатори нагадують, що пам’ятник поставили у 1935 році на честь більшовицького жовтневого повстання 1917 року проти Української Центральної Ради. Під час Революції Гідності з нього збили надпис антиукраїнського і прокомуністичного змісту. Потім КМДА прийняла рішення його прибрати.

«Рішенням КМДА місце розташування зруйнованого постаменту має бути благоустроєне, постамент заплановано демонтувати. Тому досить дивною виглядає заява заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Прокопіва, що сцену для проведення концерту високої музики Андреа Бочеллі нібито встановлюють на місці масових поховань учасників революції 1917–1921 років», - говориться в заяві.

Організатори також нагадують, що біля пам’ятника в Маріїнському парку проходили розважальні заходи в рамках Євробачення-2017, але тоді у київської міської влади жодних заперечень не було.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще