У Києві анонсували платні парковки у дворах житлових будинків.

Про це стало відомо з програми Підсумки.LIVE.

Тепер поставити своє авто у власному дворі буде платним. Вартість буде 25-35 грн/год. з усіх, чиї машини будуть припарковані з 8 ранку до 10 вечора. Якщо залишати машину кожен будній день, то вийде близько 1500 гривень на місяць.

скріншот з відео
скріншот з відео

Кияни обурені, тому що вони і так оплачують обслуговування прибудинкових територій і комунальні послуги, а тепер доведеться платити і за парковку. Однак є й ті, хто позитивно поставився до такого рішення.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Деякі жителі столиці думають, що люди в разі введення платного паркування будуть ставити автомобілі вдень на безкоштовні місця, а ввечері, коли будуть починатися безкоштовні години, - переставляти на парковки.

Парковка, скріншот із відео
Парковка, скріншот із відео

Градоначальник Києва Віталій Кличко вважає, що це абсолютно нормальна практика.

"Якщо ви купуєте машину, ви повинні розуміти, тим більше якщо живете в мегаполісі, потрібно буде не тільки страхувати, заправляти машину і платити за техобслуговування. Вам потрібно буде платити за паркування, тому що простір обмежений. Зараз ми також будуємо інтенсивно паркінги", - лбъяснил мер.

При цьому, в Київпарктранссервісі заявили, що незабаром столиця повинна перейти до резидентських парковок. А це означає, що власники квартир і офіційні орендарі житла матимуть можливість безкоштовно паркуватися на своїй прибудинковій території, або матимуть хорошу знижку. Також можуть бути створені Паркувальні абонементи.

Після в Київпарктранссервісі спростували інформацію про те, що в Києві з'являться платні парковки у дворах.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив Євген Псел, заступник директора КП "Київтранспарксервіс".

Так, якщо в столиці і з'являться платні парковки в житлових дворах, то це буде тільки на комунальній землі.⠀

"Київтранспарксервіс" підзвітний і підконтрольний Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА. Поки ніякої інформації про облаштування парковок у дворах ми не отримували. Жодних платних парковок на прибудинкових територіях підприємство не облаштовує"— - заявив Євген Псел.

Нагадаємо, раніше У київських маршрутках встановлять кондиціонери і заборонять шансон: коли почнуть діяти нові правила

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україну повертається спека до +34: кінець липня буде гарячим, дощі не допоможуть

Також «Знай.иа " писав, що Не подужали 1.5 кілометра: будівництво ключової дороги в Києві затягнулося, місто застиг у заторах