Подія сталася днями на території ботанічного у столиці. Черговий мовний скандал закотила продавчиня лавки морозива, коли не захотіла обслуговувати покупця українською мовою. Після цього її чоловік почав агресивно штурхати киянина.

Про це сам постраждалий Володимир Олівець, розповів на своїй сторінці у Фейсбук.

"Мене побили за українську мову! Не думав, що доживу до такого, але сьогодні сталося. Продавщиця в ботсаду імені Фоміна навідріз відмовляється обслуговувати українською, а її чоловік-напарник, з характерним татуюванням на плечі, ще й б'є", - написав Олівець.

Володимир залишив запис у книзі скарг та пропозицій. А продавчиня у цей час висловлювалася непристойними висловами у бік української мови і називала її «телячою».

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також він розповів, що правоооронці не надто охоче реагували на його виклик. До місця події добирались близько години, а потім ще й відмовилися приймати письмове звернення. Також вони не поспішали встановлбвати особу порушника і навіть не захотіли підходити до нього.

«Щоб ви собі уявляли – вони під'їхали бульваром Шевченка і стояли кілька хвилин обидвоє переді мною біля машини не відійшовши ні на метр. Словом довелося втретє набирати 102 для реєстрації скарги на патрульних», – додав активіст.

У висновку, постраждалому довелося самостійно йти до відділку поліції.

«Заяву зареєстрував, направлення на зняття побоїв, всупереч анонсу патрульних, ніхто й не запропонував. Певно українськомовних в них б'ють постійно, реакція поліцейських – як на білий день і повітря навколо», – пише киянин.

Нагадаємо, В Україні з 16 липня діє закон про мову: що зміниться для громадян

Також, Знай.uа писав У Львові трапився мовний скандал, допоможе хіба що Лариса Ніцой: "Не потрібно ані знати, ані вчити українську"

Як раніше повідомляв Знай.uа Популярна кав'ярня попалася на незнанні української мови, відвідувачі обурені: "Невже так важко?"