У Черкаській області поховали дорогу зі справжньою траурною процесією
Люди спробували не просто «постібатися», а й достукатися до шляховиків, тому що через численні вибоїни там загинув не один водій. Як відреагували шляховики, розповідають журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Фото:  "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Вінок, відспівування, люди у скорботі — так у селі Лисянка, що в Черкаській області, жителі попрощалися із дорогою. Водії кажуть, що їздити по цих ямах просто не можливо. На стрічці написано: «Недорогому Укравтодору від громади». Після відправи всі пішли перекривати дорогу.

«Не можна далі таке терпіти. Це свавілля та знущання над народом», — зазначив учасник мітингу Олег Короленко.

Ще один вінок без жартів установили на узбіччі, де кілька років тому машина потрапила до ями та врізалася у дерево. Водій загинув на місці, дитина та дружина на восьмому місяці вагітності дивом вижили.

Фото:  "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Жінка з дітьми також долучилася до акції протесту, адже смертельна вибоїна досі не залатана, а винні не покарані:

«Справу передають від слідчого до слідчого. Дорожньо-транспортної експертизи немає. Я розумію, що звинуватити хочуть мого чоловіка, хоч він і не порушував правил».

Цей напрямок користується попитом серед водіїв, оскільки сполучає дві області та кілька доріг державного значення. Ями вибиті аж до щебню. У службі автодоріг кажуть, що капітального ремонту цього року не буде. Однак на ямковий ремонт виділили три мільйони гривень.

«Наступного тижня підрядна організація розпочинає на дорозі роботи з експлуатаційного утримання. Загалом буде зроблено більше трьох тисяч квадратних метрів ямкового ремонту, поновлено знаки та розмітки», —запевняє речник служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрій Дубрава.