Київським водіям надали кілька простих та дієвих порад, які допоможуть розібратися з паркуванням у столиці.
Про це на своїй сторінці у мережі фейсбук написав місцевий активіст Олександр Гречко.
У Києві часто виникає питання, що ж робити з конусами на паркомісцях, табличками ресторанів на дорозі й нелегальними паркувальниками. Тому аби розібратися з цим, тримайте кілька порад.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Гречко
Фото з фейсбук-сторінки Олександра Гречко

1. Професії "паркувальник" в Києві не існує. Відповідно, невідомі люди в жилетках чи без них не можуть вказувати водію, де і як паркуватися.
2. Комунальні паркомісця – виділені розміткою або дорожніми знаками. Також їх можна побачити на мапі в додатку Київ Цифровий. Якщо бачите вільне місце, можете вільно паркуватися і заплатити за цю послугу. Ніхто не має права вас зупиняти.
3. Договори на оренду паркомісць, які можуть вам показувати. В оренду комусь можуть надаватися тільки окремі огороджені паркомайданчики, а не паркомісця на дорозі.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Гречко
Фото з фейсбук-сторінки Олександра Гречко

4. Конуси чи таблички на паркомісцях. Пункт 15.15 ПДР чітко вказує, що на дорозі заборонено розміщення будь-яких предметів, якщо це не проведення дорожніх робіт чи оформлення ДТП. Тому ви маєте право відставити табличку та спокійно паркуватися.
5. Комунальні паркомісця для всіх водіїв, а не окремих привілейованих осіб. Можна ігнорувати будь-які вказівки, коли ви знаєте свої права і платите офіційно.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Гречко
Фото з фейсбук-сторінки Олександра Гречко

6. Ресторани чи організації з купленими паркувальними талонами. Якщо паркомісце заблоковано і вам розказують, що є талони – відсовуйте паркофішку та паркуйтеся. Купівля талону не дає право "приватизувати" паркомісце. Талон дозволяє стати водію на вільному місці, якщо він таке побачив. Це не бронювання.
7. На дорозі та тротуарах не може бути ніяких приватних паркомісць. Це все власність міста, а відповідно - громади.

Нагадаємо, що харківський водій тролейбуса довів пасажирів до білого розжарення: "Почув звук запальнички"

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", у маршрутці п'яний чоловік накинувся з кулаками на жінку з дитиною через місце: "Невиховані!"

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові з'явилася парковка для "оленів": "Завжди зайнято"