У столиці тепер є дорожній знак із цифрою 30. На кількох вулицях Києва встановлюється нове обмеження швидкості. Чи покращать нововведення ситуацію на дорогах, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Нещодавно у столиці встановили новий знак обмеження швидкості. Як переконують чиновники, це тільки початок. Місто розпочинає реалізацію програми зниження швидкості у житлових зонах до 30 кілометрів за годину із пріоритетом територій поблизу лікарень та шкіл.

Ідея пригальмувати трафік біля навчальних закладів та лікарень не нова. Як відомо, коли в Осло на вузьких вуличках та місцях великої концентрації людей впровадили обмеження у 30 кілометрів за годину, смертність впала до одного випадку за рік. Тож українські пішоходи підтримують таку ініціативу: «Це правильно. Особливо ввечері, коли діти йдуть із гуртків додому, машини дуже швидко їздять».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Біля столичних закладів для дітей дороги переважно обладнані так званими «лежачими поліцейськими». Однак влада вирішила «перестрахуватися» і встановити додаткові обмеження, щоб вберегти життя людей, особливо неповнолітніх.

Повний перелік вулиць, де з’являться нові швидкісні знаки, поки не називають. У КМДА триває робота над визначенням місць, де вони потрібні першочергово.

Нагадаємо, в Харкові помітили шикарний Porsche за 5 мільйонів: євробляхерам такий і не снився.

Як повідомляв " Знай.ua", Київський фізрук зібрав спорткар мрії: дивись і вчися, Маск.

Знай.ua писав, у Києві помітили" Золотий " Hennessey Venom 1000 Twin Turbo: мрія всіх чоловіків.