У Києві священик вирішив збільшити територію своєї ділянки, засипаючи яр поруч. Про це повідомили у спільноті “Сусіди. Голосіїв” у Facebook.

За словами авторки допису Світлани Короленок, щоб збільшити власне подвір’я на вулиці Весняній, священнослужитель направляє вантажівки зі сміттям скидати його до Мишаловського яру.

“Все це вже було, але такої гори сміття я не бачила, окрім нашого полігону. Дуже винахідливий. Купив діляночку, побудувався, начепив хрести на дахи, і пішла торгівля душевним спокоєм. А щоб подвір’я збільшити, винахідник магічною силою закликає до монастиря вантажні машини з непотребом”, – пише жінка.

Разом із тим зазначений яр є протизсувною зеленою зоною загального користування. Однак господар території, прилеглої до церкви, «присипає все земелькою, а зверху встановлює дитячу качельку та чергове сакральне приміщення».

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

«А якщо загориться? Сміття гниє. А в спеку може й самозагоряння бути. Що про це думають пожежна частина та санітарно-епідеміологічна станція, інші упорядкувальні організації?", - сердяться люди.

"Сусіди можуть спитати, сигналізувати. Бо мають право безпосередньо турбуватися за власну безпеку. Такі сигнали, якщо не мають відгуку, можуть бути причиною усунення працівників ( відповідних організацій нагляду за безпекою населення - пожежною, санітарно-епідеміологічною) від посади - зарплати... Нехай кожен рік штрафують, турбують смітникаря та втовкмачать йому, що якщо релігійні організації й користуються законом про пільгові тарифи комунальників для таких організацій, але поблажливості щодо створення аварійно-санітарно-пожежної небезпеки до таких організацій немає, а є кодекси (кримінальний тощо)», - обурюються кияни.

«Сусідів там, навпаки, все влаштовує. Багато хто з них сам так робить. Там зсуви ґрунту в ярах, тому вони сміттям «укріплюють ґрунт». Питання екології там хвилюють лише активістів і «понаєхавших»», - зазначає дехто.

Раніше ми повідомляли, Потужна молитва за душі померлих рідних: читай з вірою в поминальні дні.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Пцу Епіфаній взяв під опіку 13 сиріток, які втратили люблячих батьків.

Також "Знай.ua" писав, що Митрополит Епіфаній порівняв спокуту гріхів на Вербний тиждень з лікуванням від хвороб-до чого потрібно прислухатися.