Стало відомо про те, що мер Києва спільно з мером Флоренції відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку. Що про це відомо.

Таким чином повідомляється, що Київський голова Віталій Кличко разом з мером Флоренції Даріо Нарделлою відкрили пам'ятник у центрі італійського містечка українському письменнику - Тарасу Шевченку.

Бронзова скульптура була передана владою Києва в дар мерії Флоренції, що в Італії.

Про це розповів сам Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він пише, що у вівторок, 9 березня, відзначається День народження українського Кобзаря, і на честь цього, в італійському містечку відбулося символічне відкриття.

"Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі, за те, що ми, нарешті, втілили в життя цей проект, над яким працювали кілька років»-пише у своїй публікації Віталій Кличко.

Тепер італійці та гості міста з усього світу зможуть побачити частину української культури в центрі Флоренції.

Автором пам'ятника став український скульптор Олег Пінчук. Він був виготовлений за гроші українських меценатів.

Нагадаємо, раніше Майдан обрушився на голови киян: "втомився" слідом за мостами.У Києві на Майдані Незалежності обвалився дах у підземному переході.

Як повідомляє портал "Знай.ua" Кличко збрехав щодо старту ремонту мосту Патона, - блогер. Мер Києва Віталій Кличко нереалістичні обіцянки щодо ремонту мосту Патона.

Також "Знай.ua" писав, що Кличко принесе в жертву Шулявці багатостраждальний "Більшовик". У Києві заговорили про примусове знесення цеху заводу "Більшовик", що заважає будівництву майбутньої транспортної розв'язки на Шулявці.