Програма медичних гарантій в Україні почне працювати з 1 квітня, пацієнтів відвозитимуть до тієї лікарні, яка знаходиться найближче до нього. Згідно з новою програмою, лікарі не приїжджатимуть до пацієнтів, які мають лише підвищену температуру без інших симптомів.

Про це повідомили у пресцентрі Національної служби здоров`я.

Швидка не виконуватиме функції таксі… Українці можуть розраховувати на безкоштовну екстрену медичну допомогу за принципом екстериторіальності. При зверненні до людини відправиться бригада, яка знаходиться ближче до місця події“, – зазначили в НСЗУ.

Після прибуття на виклик швидка повинна транспортувати пацієнта в найближчу лікарню, яка має контракт з НСЗУ і здатна надати відповідну медичну допомогу.

Повідомляється, що екстрену медичну допомогу пацієнт отримує незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Також для виклику швидкої не потрібно електронне направлення.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Диспетчер має право відмовити у виклику, який по суті є необґрунтованим саме для служби екстреної медичної допомоги. це при скаргах тільки на температуру, коли пацієнт навіть не робив спроби випити жарознижуючий препарат, для того, щоб виміряти тиск або зробити ін’єкцію або, щоб виконати функцію таксі для пацієнтів, які не потребують екстреної медичної допомоги“, – зазначають у відомстві.

Нагадаємо, дві школярки отруїлися невідомими речовинами: батьків попередили про небезпеку. Батьків попередили про небезпеку.

Як повідомляв портал " Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом у окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також " Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "У кого дохід, що не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.