У Києві можуть знизиться витрати на комуналку. Про це розповіли у виданні "Today".

Мер столиці Віталій Кличко відвідав квартирний будинок на Оболоні по вулиці Норданкосй в якому три роки тому був проведений комплекс заходів з термомодернізації.

Завдяки виконаним роботам мешканці будинку змогли на 40% скоротити витрати на обігрів квартир. Якщо врахувати, що тариф на обігрів займає левову частину комунальних платежів, то в цілому це відбилося на загальній сумі в платіжках.

У будинку були замінені двері і вікна в під'їздах, також були заміни тепломережі і проведена їх теплоізоляція. І найголовніше - в будинку був встановлений індивідуальний тепловий пункт з погодним регулюванням, яким можна управляти дистанційно, зі смартфона.

Мешканці будинку не зупиняються на досягнутому і вже подали заявку на утеплення фасаду в 2021 році, що дозволить ще скоротити вартість комуналки.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами Кличка, Київ є одним з перших міст, де почали діяти програми спільного фінансування модернізації будинків. Зараз у місті запущено дві такі програми:" 70/30 "– для ОСББ та ЖЕКів і" капремонти " – для всіх будинків. За першою програмою місто фінансує 70% витрат з модернізації будинку, мешканці – Інші 30.

Таким чином, модернізація будинку На Йорданській обійшлася жителям в 1,2 мільйона гривень. При цьому, місто профінансувало 850 тисяч гривень, а решту суми заплатили мешканці.

Кличко підкреслив, що вже 600 будинків у Києві пройшли процедуру утеплення і це дозволить жителям міста значно знизити платіжки за комуналку, ціна якої постійно зростає.

Віталій Кличко, фото kyiv.today.ua
Віталій Кличко, фото kyiv.today.ua
Віталій Кличко, фото kyiv.today.ua

Нагадаємо, що мер Чернівців Клічук зник з міста, посидівши у кріслі лише місяць

Як повідомляв портал "Знай.uа", мер Запоріжжя висловив співчуття рідним загиблих під час пожежі в лікарні

Також, "Знай.uа" писав, мер Львова Садовий залишився без двох "рук"