У Київській області судитимуть групу правоохоронців, які викрадали людей і вимагали у них викуп.

Детальніше про це розповідає прес-служба ГУНП в Київській області.

Повідомляється, що злочинне угруповання складалося з 7 осіб, двоє з яких були співробітниками оперативних підрозділів Національної поліції, а організатором був підполковник СБУ.

Підозрювані розробили чіткий план дій і розподілили між собою функції. Згідно з планом, зловмисники викрадали жителів Київщини, після чого вивозили в безлюдне місце і вимагали у них викуп у вигляді великої суми грошей. Учасники угруповання погрожували жертвам фізичною розправою.

речові докази / фото: ГУНП
речові докази / фото: ГУНП

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

речові докази / фото: ГУНП
речові докази / фото: ГУНП

За інформацією слідства, сума збитків, які зловмисники заподіяли жителям столиць і області, склала практично 5 мільйонів гривень. Правоохоронці встановили, що угруповання причетне до 11 злочинів.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні ст.257 (Бандитизм), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у даній справі було завершено, і поліція направили обвинувальний акт під згоду прокуратури до суду.

Максимальне покарання, яке загрожує фігурантам справи-позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

речові докази / фото: ГУНП
речові докази / фото: ГУНП

Нагадаємо, що у Києві електричка на смерть збила 18-річного юнака, який переходив залізничні колії в невстановленому місці.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Києвом, у Броварах, невідомі відкрили вогонь зі стрілецької зброї по маршрутці з людьми.

Також Знай.иа писав, що у Києві за півдня сталася рекордна кількість аварій.