Україна в умовах пандемії зіткнулася із новою проблемою – великою кількістю медичних відходів. Більшість із них утилізують «неналежним способом», зазначають у матеріалі «Суспільного».

За правилами, десятки тисяч тонн використаних рукавичок, масок та медичних халатів мають спалювати у спеціальних печах, однак так відбувається далеко не завжди. Частіше відходи опиняються на звалищах під відкритим небом.

Питання утилізації державою не регулюється, хоча кошти на це отримуються із державного бюджету. Лікарні обирають ті фірми для утилізації, які пропонують найнижчі ціни, а перед цим відходи мають дезінфікувати.

“Вони є вже потенційно не небезпечними, але все одно, поводитись з ними слід як з небезпечними навіть за територією закладу охорони здоров'я” — каже завідувач відділу інфекційного контролю Центру громадського здоров'я Роман Колесник.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Більшість лікарень відповідально ставиться до утилізації свого сміття, однак є й ті, хто не проти «заощадити» і не доїжджають до пунктів спалювання.

Бували випадки, коли медичні відходи виявляли в лісосмугах, однак у державних структурах від такої практики відхрещуються.

Нагадаємо, В Україні covid-19 йде на спад, про рекорди забули - МОЗ оновило статистику на 23 січня.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.