Мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що заборгованість городян за послуги ЖКГ становить близько чотирьох мільярдів гривень. Знову загрузли в боргах.

Таким чином, повідомляється, що про це глава міста заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV. Заборгованість жителів Києва за послуги ЖКГ, включаючи тепло і воду на сьогоднішній день - чотири мільярди гривень.

Саме тому підняття ціни на газ створює велику соціальну напруженість. Борг набагато вищий, ніж це було в минулі роки, а якщо знову підняти ціни, то це призведе до соціального вибуху.

Віталій Кличко, фото: Facebook
Віталій Кличко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Асоціація міст ініціювала зустріч з прем'єр-міністром України де було обговорено питання ціни на газ, а також компенсація для теплопідприємства різниці в тарифах.

Більшість українців не мають можливості оплатити комунальні послуги.

Віталій Кличко не втрачає надії в те, що в найближчі кілька днів вдасться врегулювати питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсації збитків.

При цьому, компенсація не може бути покладена на міський бюджет, так як це призведе до банкрутства.

Нагадаємо, драконівські платіжки за тепло: український депутат показала, як суми "вийшли за береги". Жителі Херсона розповіли, що суми в платіжках за опалення вже переходять всі межі. Людям обіцяли одну ціну, а в підсумку були інші цифри.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Прикарпатті самотня пенсіонерка живе в розваленому будинку: ні світла, ні газу. За словами волонтерів, в житло жінки немає ніяких комунікацій і воно знаходиться в аварійному стані.

Також портал Знай.ua писав, що "Львівгаз" мало не довів пенсіонера до інфаркту однією платіжкою. У "Львівгаз" незабаром влаштують перевірку, через скаргу пенсіонера, якому нарахували 117 тисяч гривень боргу.