У Київській міській державній адміністрації розповіли про роботу зі стимулювання бізнесу та промисловості, а також соціальну підтримку громадян за підсумками 2020 року.

Зокрема, для стимулювання експортного потенціалу бізнесу і промислових підприємств були підписані меморандуми з Асоціацією експортерів та імпортерів «ЗЕД», а також з Українською асоціацією бізнесу і торгівлі. Завдання меморандумів - сприяти просуванню столичних виробників, у тому числі на ринку ЄС. Ініціатором цієї роботи став Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Для створення комфортних умов для бізнесу департамент забезпечив єдиний підхід до підготовки та прийняття регуляторних актів

У 2020 році відкрито першу в столиці муніципальну кав'ярню,

Деп забезпечив суворе дотримання санітарних та карантинних норм під час проведення ярмарків, т. зв. на 30%.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

. За підсумками 2020 року відбулося 1703 ярмарки, в тому числі 1138 сезонних і 565 сільськогосподарських. У них взяли участь 74 тисячі суб'єктів господарювання, реалізовано близько 44 тис. тонн продукції. Кожен ярмарок пройшов із суворим дотриманням карантинних і санітарних обмежень. У Департаменті зазначають: у період пандемії ярмарки стали інструментом підтримки і бізнесу, і киян. Для од-них це можливість збути виготовлену продукцію, для інших — купити якісні фермерські товари за доступними цінами.

За словами Володимира Костикова, який 1 грудня 2020 року був призначений в.о. директора департаменту, в столиці продовжує діяти Муніципальна програма «Карта киянина». З її допомогою соціально незахищені жителі Києва можуть купувати товари зі знижкою від 20 до 70%. Наприклад « "соціального" хліба за рік про - дали близько 2,2 тисяч тонн: зі знижкою 70% — 9,8 тонни, 60% — 44,2 тонни, 50% — 20,6 тонн, 25% — 1913,2 тонни, 20% — 250,1 тонни. Реалізація Програми, а також заходи щодо стимулювання бізнесу і виробництва продовжиться в 2021 році.