Причиною падіння нових мостів на відремонтованому Шулявському шляхопроводі міг стати заводський брак конструкції. Про це заявили в Київській міській державній адміністрації.

Як зазначається, стовпи впали через брак, допущений виробником. При експлуатації в несприятливих погодних умовах зварювальний шов був зруйнований, і стовпи не встояли.

"Стовпи впали через заводський брак. Зварювальний шов був зруйнований. Він розміщувався якраз в основі конструкції електроопор", - зазначають у КМДА.

Там додають, що встановити причину проблеми допомогли фахівці Інституту електрозварювання імені Патона. При цьому генеральному підряднику, що відповідає за проект Шулявського мосту, на заводі-виробнику опор видали сертифікат якості продукції.

Виявити проблему візуально, на момент установки стовпів, було неможливо.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До цього в мережі припускали, що причиною ганебного падіння стовпів могли бути неякісні болти, які використовували при установці конструкції.

Нагадаємо, раніше Кияни втрачають мільйони гривень у заторах: "з кожним роком все гірше"

Як повідомляє портал " Знай.ua» Кличко збрехав щодо старту ремонту мосту Патона, - блогер