У мережі нагадали, як змінювалися ялинки України за останні 10 років. Від національних мотивів до казкових.

Таким чином, повідомляється, що святкове дерево 2011 року було оформлено в Національному мотиві. Стояло воно тоді ще на Майдані Незалежності, і багато хто відзначав, що на ньому було багато реклами.

В 2012 році ялинка стала справжнім мемом. Алюмінієвий корпус був просто обмотаний гірляндою, і важко було назвати це головним символом року.

Ялинка 2012, фото: відкрите джерело
Ялинка 2012, фото: відкрите джерело

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

До слова, це була перша штучна ялинка в столиці.

В 2013 році влада виправилася, і зробила одну з найкрасивіших ялинок. Вона нагадувала казкове дерево, і тоді атмосфера свята відчувалася дуже сильно.

Напевно найоригінальніша незвичайна ялинка не тільки за всю історію України, а й світу. Тоді, в далекому 2014 році на Майдані Незалежності проходила Революція Гідності. Символ свята став символом насильства.

Тоді встигли встановити тільки каркас, на який активісти наклеїли плакати і транспаранти.

В 2015 році ялинка вперше за 60 років повернулася на своє історичне місце, а саме - Софійську площу. Дерево прикрасили іграшками у вигляді голубів, що стало символом миру і добра.

В 2016 році святкове дерево знову встановили на тому ж місці, і в якості іграшок вибрали різдвяні пряники і льодяники.

В 2017 році ялинку взяли в Івано-Франківській області, і темою стала Яворівська іграшка. Тоді була заснована традиція, що головну ялинку відкриває Святий Миколай і перші особи країни і Києва.

Ялинка 2017, фото: Знай.uа
Ялинка 2017, фото: Знай.uа

33-метрова ялинка в 2018 році була також привезена з Івано-Франківської області. Запам'яталася українцем її подорож.

Перевезення зайняла набагато більше часу, ніж планувалося спочатку, і по прибуттю складно було дізнатися те саме пухнасте дерево. Прикрасили ялинку іграшками у вигляді метеликів і ліхтариків. Було витрачено 3,6 кілометрів неонових гірлянд.

Ялинка 2018, фото: Знай.uа
Ялинка 2018, фото: Знай.uа

Тематикою в 2019 році стало Північне сяйво, 25-метрове дерево прикрасили 1,5 тис.іграшок у вигляді кристалів, і 3 кілометри гірлянд.

Ялинка 2020 прикрасили 800 тематичних іграшок різних форм і 3 км різнокольорових гірлянд. Новорічну красуню охороняли вірні стражники-гіганти-лускунчики.

Ялинка, фото: Знай.иа
Ялинка, фото: Знай.иа

Ялинка 2020, фото: Знай.uа
Ялинка 2020, фото: Знай.uа

Раніше повідомлялося, що в центрі Хмельницького запалили новорічну ялинку і відкрили Різдвяний ярмарок. Відвідати урочисте відкриття міг кожен бажаючий городянин, проте цього року міська влада була змушена відмовитися від бурхливих святкувань.

Нагадаємо, в Ужгороді на Театральній площі встановили новорічну ялинку. Пухнаста красуня росла біля приватного будинку на вулиці Іллі Бродлаковича.

Як повідомляв портал "Знай.иа", українські бізнесмени розкрили свої "господарства" для Кабміну