Стало відомо про те, що в Чорнобильській зоні вперше був помічений птах з людським голосом. Що про неї відомо.

Таким чином, повідомляється, що поряд з атомною електростанцією в Чорнобилі вперше помітили червонозобу гагару, це досить рідкісний для України птах.

Про це повідомили на сторінці «Чорнобильський біосферний радіаційно-екологічний заповідник у соціальній мережі Facebook.

Рідкісний птах над Чорнобилем, фото: Facebook
Рідкісний птах над Чорнобилем, фото: Facebook

Знімок птаха був зроблений фотографом, коли вона кружляла поруч з водоймою, що біля ЧАЕС. Варто відзначити, що гагари відмінно плавають, а якщо відчувають небезпеку, навіть можуть пірнути під воду.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Рідкісний птах над Чорнобилем, фото: Facebook
Рідкісний птах над Чорнобилем, фото: Facebook

Знімок був зроблений ще в четвер, 3 грудня. Раніше, гагару в цій місцевості не зустрічали, жодного разу. Орнітолог говорить про те, що сезонні міграції цього виду вивчені недостатньо.

У цього виду птахів є незвичайна здатність - їх специфічний голос, який трохи нагадує стогін людини, або ж виття вовка. Звуки вони видають найчастіше під час» шлюбних " пісень, або ж під час польоту і почуття небезпеки.

Раніше портал Знай.ІА писав про те, що над Закарпаттям помітили живий ключ, Птахи зворушливо попрощалися з людьми: "До весни" Перелітні птахи з наближенням холодів поспішають у вир.

Також портал Знай.ІА писав, що Чорнобиль наповнили "радіоактивні" Метелики: "розміром з птицю" У Чорнобилі помітили рідкісних метеликів.

Також портал Знай.ІА писав, що на Закарпатті ведмедів готують до зимової сплячки-клопоту більше, ніж з дітьми.