Вчені Чорнобильського заповідника виявили нещодавно унікальну комаху, яка занесена до Червоної книги України – рідкісний метелик Блакитна стрічкарка. Детальніше про це розповідає прес-служба Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що рідкісна комаха випадково залетіла в Офіс наукового відділення. Співробітники були захоплені красою і розмірами метелика і розповіли користувачам мережі докладніше про її якості.

Блакитна стрічкарка (Catocala fraxini) або блакитна орденська стрічка – рідкісний вид метеликів, який поширений на території України та Європи. Є з найбільших представниць свого виду – довжина крил досягає до 45 мм, а розмах крил в польоті – 110 мм. Комаха здебільшого активна вночі і летить на світло.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Чорнобильській зоні біологи виявили рідкісну змію.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Чорнобильській зоні затримали чоловіка, який збирав там гриби.

Також Знай.иа писав, що у зоні ЧАЕС правоохоронці затримали шістьох туристів, які нелегально потрапили на територію.