На Київщині діє найбільший в Україні притулок для тварин – «Сіріус». Його засновниця Олександра Мезінова розповіла, з чого все починалося, як їй вдалося втілити мрію та про повсякденні труднощі притулку, передає «Шотам».

Притулок «Сіріус» з’явився два десятки років тому, і весь цей час існує на кошти благодійних внесків. Прилаштувати в добрі руки змогли понад п’ять тисяч тварин. Зараз пожертви значно зменшилися через карантин.

Все починалося з кількох тварин, а сьогодні в притулку опікуються понад трьома тисячами пухнастих вихованців. Їх годують, лікують, стерилізують та вигулюють волонтери.

Засновницю притулку з дитинства привчили цінувати життя – і не лише людське.

Фото: Шотам
Фото: Шотам

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Мої батьки завжди рятували домашніх і диких звірів. Ми часто додому приносили й сов, і їжаків — лікували їх, а потім випускали», - ділиться жінка.

«Вже у дорослому віці я почала допомагати чотирилапим сама. Спочатку забирала їх додому, лікувала, а потім влаштовувала. І це тривало доти, доки я не зрозуміла, що таким чином допомагати багатьом тваринам не вдасться. І тому почала думати про те, як відкрити свій притулок», - додає вона.

Оточуючі не завжди розуміли її намірів і мотивації, вважали дивачкою. Грошей, які заробляв чоловік, катастрофічно не вистачало на родину і притулок. З часом вдалося облаштувати під притулок колишній корівник.

Люди часто приносять до притулку тварин, залишають їх біля воріт або й перекидають через паркан.

«Наприклад, ми виходимо за ворота і бачимо мішки чи коробки з кошенятами та цуценятами, або ж вони прив’язані до стовпчиків. Іноді люди перекидають нам котів прямо через ворота, і це сумно, адже вони потрапляють у вольєри, і нічого доброго з цього не виходить», - ділиться волонтер.

Нагадаємо, раніше На Львівщині звільнили ведмедя Михайла, якого 12 років утримували на території готельно-ресторанного комплексу Шепільська в жахливих умовах. Власники тварини постійно обманювали відвідувачів і говорили про те, що з ним добре поводяться. Насправді ведмедя тримали в крихітному вольєрі і всіляко над ним знущалися.

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Харкові живе пес Тофік, який жертвує свою кров іншим собакам Центру поводження з тваринами протягом двох з половиною років. За цей час чотирилапий врятував життя 32 тварин.

Також «Знай.иа " писав, що у Львові планують збудують притулок для тварин з ветеринарною клінікою та грумінг-салоном. При цьому мер міста Андрій Садовий зазначив, що у Львові працює кращий в Україні центр Адопції при ЛКП «Лев», який також займається бездомними тваринами.