Київський мер Віталій Кличко підтримав рішення Кабінету Міністрів щодо карантину вихідного дня.

Читайте Знай в Google News!

Про це міський голова повідомив під час брифінгу.

Відомо, 11 листопада Кабмін прийняв постанову про введення карантину вихідного дня на території України, який обмежує роботу всього, крім продуктових магазинів, аптек і транспорту. Однак, народ виступив проти такого рішення, адже багато підприємців отримують більшу частину доходу саме на вихідних.

Віталій Кличко / фото: КМДА
Віталій Кличко / фото: КМДА

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Незважаючи на те, що проти уряду пішла також і Верховна Рада, запропонувавши на розгляд відповідну постанову, мер Києва Віталій Кличко став на бік Кабміну і заявив, що дане рішення було правильним.

"Так, це не ідеальний варіант. І є багато питань. Але з такою динамікою поширення вірусу, медична система незабаром не впорається з такою кількістю хворих. І ми розуміємо, що альтернативою може бути тільки повний локдаун. Щоб розірвати ланцюг захворюваності. Але, разом з тим, ми розуміємо, що дуже важливо не допустити економічного колапсу, закриття бізнесу і підприємств. Тому що люди за період пандемії і так збідніли", - заявив Кличко.

Міський голова зазначив, що українському уряду необхідно терміново розробити механізм, який компенсує підприємцям збитки через карантин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Сергій Корнак попередив про мітинги в Києві:"це чиста маячня, ідіотство".

Як повідомляв портал Знай.иа, київський підприємець спритно обійшов нові карантинні обмеження, перетворивши свій веломагазин на"церкву".

Також Знай.иа писав, що українці кричать про наслідки карантину вихідного дня, це не рішення.