Стало відомо про те, що в Києві збираються знести старі «хрущовки», а частину з них просто модернізують.

Таким чином, повідомляється, що все це записано в проекті Генерального плану столиці. За словами начальника комунальної організації "Інститут Генерального плану міста Київ" Сергія Броневицького, передбачена реконструкція застарілого фонду "хрущовок".

Хрущовки
Хрущовки

Йтиметься про будинки, які були побудовані з 1960 по 1974 роки. Їх загальна площа становить близько 388,5 гектарів, там знаходиться 2,5 мільйона квадратних метрів житлового фонду.

Почнуть з будинків на вулиці Марала Гречка, вулиці Стеценка, вулиці Воскресенської, бульвару Перова, проспекту Алішера, вулиці Попудренка, Гната Хоткевича, Мілютенка.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Поки будуть зводити нові будинки, жителям "хрущовок" запропонують квартири в нових будинках.

"Цей житловий фонд не відповідає сучасним вимогам комфортного житла. Зокрема, це-занадто малі площі санітарних вузлів, сходових кліток, відсутні ліфти. Вкрай зношені інженерні мережі, покрівлі. Конструкції зовнішніх стін, віконні прорізи не забезпечують енергозбереження, відсутні лічильники. Таке житло вимагає значних витрат на ремонт і утримання", - говорить Броневицький.

Нагадаємо, раніше у Києві прийняли рішення про перенесення початку пляжного сезону.

Як повідомляв портал Знай.иа, кияни вирішили прибрати територію підземного переходу.

Також Знай.иа писав, що у Києві знову запрацював Центральний залізничний вокзал.