Люди, що мешкають у хрущовках, можуть отримати нову житлову площу, рівноцінну за кількістю кімнат та квадратних метрів у межах свого району.

Про це розповів начальник КО “Інститут генерального плану міста Києва” Сергій Броневицький, передає "Вечірній Київ".

Так, глава Генплану зазначив, що хрущовки давно не відповідають сучасним вимогам.

"Цей житловий фонд не відповідає сучасним вимогам комфортного житла. Зокрема, це – занадто малі площі санітарних вузлів, сходових клітин, відсутні ліфти. Вкрай зношені інженерні мережі, крівлі. Конструкції зовнішніх стін, віконні отвори не забезпечують енергозбереження, відсутні лічильники. Таке житло потребує значних витрат на ремонт та утримання”, - каже Броневицький.

Проєкт Генплану Києва передбачає реконструкцію хрущовок, які ще називають застарілим житловим фондом. Це стосується будинків, зведених в період з 1960 по 1974 роки, площею 388,5 га, де знаходиться 2,5 млн. кв. м. житлового фонду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це квартал в межах вул. Маршала Гречка, вул. Стеценка, квартал в межах вул. Воскресенської, бульв. Перова, просп. Алішера, Навої, квартал в межах вул. Попудренка, вул. Гната Хоткевича, вул. Мініна, вул. Червоноткацької, квартал в межах Лісового проспекту, вул. Мілютенко, вул. Шолом-Алейхема, квартал в межах вул. Російської, вул. Сімферопольської, вул. Ялтинської, вул. Новодарницької”, - пояснив Броневицький і додав, що житлову площу можуть безкоштовно збільшити на 50% від жилої площі квартири, яка знаходиться у будинку, що підлягає знесенню.

Нагадаємо, раніше у Києві прийняли рішення про перенесення початку пляжного сезону.

Як повідомляв портал Знай.иа кияни вирішили прибрати територію підземного переходу.

Також Знай.иа писав, що у Києві знову запрацював Центральний залізничний вокзал.